Spring til indhold

Martin Lidegaard deltager i åbning af fotoudstilling om Ukraine-konfliktens menneskelige konsekvenser

20.01.2015  16:25

For at sætte fokus på de menneskelige konsekvenser af konflikten i Ukraine deltager udenrigsminister Martin Lidegaard den 21. januar 2015 i åbningen af en ukrainsk fotoudstilling, der stiller skarpt på situationen i Østukraine og kvinders rolle i konflikten. Fotoudstillingen åbnes af præsident Porosjenkos særlige repræsentant til Østukraine, Irina Gerasjenko.

Udenrigsminister Martin Lidegaard udtaler:

”Ukraine-konflikten udlægges ofte som et sikkerhedspolitisk skakspil mellem Vesten og Rusland. Men vi må ikke glemme konfliktens tragiske, menneskelige konsekvenser. Vi står over for en dyb humanitær krise i Ukraine. Dét sætter denne fotoudstilling fokus på. Derfor er jeg glad for at kunne deltage i åbningen og bakke op.”

Efter fotoudstillingen mødes udenrigsministeren med Gerasjenko for at drøfte udviklingen i Østukraine, håndteringen af den humanitære situation, og hvordan der kan sættes skub i forhandlingerne om en politisk løsning.

Fotoudstillingen kan opleves i EnergiCenter Voldparken i Brønshøj fra den 21.-22. januar 2015.

Baggrund:
Konflikten i Ukraine har haft enorme, tragiske konsekvenser. Ifølge FN er over 4800 omkommet, over 630.000 internt fordrevet og næsten 600.000 flygtet til nabolande.


For flere oplysninger om fotoudstillingen, kontakt:
Christian Bayer Tygesen på tlf. 41733877

Pressehenvendelser til udenrigsministeren, kontakt:
Marcus Carter Mathiasen på tlf. 41532567