Spring til indhold

Nye partnerskaber skal styrke sammenhængen mellem humanitære og udviklingspolitiske indsatser

21.09.2017  07:50
Udviklingsminister Ulla Tørnæs underskrev i går nye strategiske partnerskabsaftaler med FN-organisationerne UNDP, UNFPA, UNICEF og UN Women. Formålet med at samle det danske engagement med hver enkelt organisation i én samlet partnerskabsaftale er bl.a. at styrke sammenhængen mellem humanitære og udviklingspolitiske indsatser. Dette er en vigtig målsætning i regeringens udviklingspolitiske og humanitære strategi.
Udviklingsministeren udtaler i forbindelse med underskrivelsen:
”Jeg er glad for, at vi i dag kan løfte vores samarbejde med UNDP, UNFPA, UNICEF og UN Women til et nyt strategisk niveau. Organisationerne er vigtige partnere for Danmark i udviklingslandene, hvor de løfter store opgaver inden for både det langsigtede udviklingspolitiske område og det mere akutte humanitære område. Danmark ønsker at styrke sammenhængen mellem de to indsatsområder, så FN også i akutte humanitære kriser har fokus på den langsigtede udviklingsindsats. Det hjælper de strategiske partnerskabsaftaler med, ligesom samarbejdet bliver mindre bureaukratisk, når vi har én samlet aftale i stedet for flere”
Cheferne for de fire FN-organisationer deltager i underskrivelsesceremonien, som finder sted på den danske FN-mission i New York.
For mere information: presserådgiver, Marie Dørup Olesen tlf. 61979020