Spring til indhold

Hvad gør Danmark?

Der blev kort efter den britiske folkeafstemning om Brexit i 2016 nedsat en tværministeriel Task Force, der ledes af Udenrigsministeriet. Brexit Task Forcens opgave er at afdække de mulige konsekvenser af Brexit for Danmark og identificere danske interesser i forhandlingerne. Task Forcen består af repræsentanter fra samtlige ministerier, undtagen Kirkeministeriet. 

Den danske indsats i Brexit-forhandlingerne blev styrket i form af et Brexit-sekretariat i Udenrigsministeriet, der er formand for Brexit Task Forcen. Samtidig blev den danske EU-repræsentation i Bruxelles og udvalgte ambassader styrket med ekstra bemanding.

Der har også været fokus på at sikre, at man fra dansk side er parat til det mulige – men uønskede – tilfælde, at Storbritannien forlader EU uden en aftale. Brexit vil uanset hvad få konsekvenser for danske virksomheder, der handler med Storbritannien, samt britiske borgere i Danmark og danske borgere i Storbritannien, og det er vigtigt, at både virksomheder og borgere også forbereder sig.

KONTAKT

Udenrigsministeriet
brexitinfo@um.dk
Brexit-hotline: +45 33 92 00 10 (åben fra den 21. oktober kl. 9)

 

NYTTIGE HJEMMESIDER

EU-oplysningen
Kommissionen