Spring til indhold

Lovgivning og regler - uden for EU

I forhold til online eksport til lande uden for EU er det vigtigt at være opmærksom på at variationer i lovgivningen forekommer på de forskellige markeder. 

Som udgangspunkt gælder den danske lovgivning inden for e-handel når du eksporterer online, hvis du har fysisk adresse i Danmark (og ikke i udlandet). Du skal dog være opmærksom på at afvigelser kan forekomme. 

Er du i tvivl om reglerne på et bestemt marked kan du kontakte Eksportrådet i det pågældende land som mod timebetaling kan hjælpe dig med at undersøge reglerne nærmere. Alternativt tilråder vi du finder en lokal advokat. Vores rådgivere kan hjælpe med at henvise til en advokat på deres respektive markeder.

Ved mere tekniske spørgsmål vedrørende f.eks. oprindelsesmærkningskrav, CE mærkning og mærkning på tekstilvarer kan du kontakte Eksportrådet's Eksporttekniske Rådgivning på mail: eksportteknik@um.dk. De kan dog ikke rådgive om tekniske mærkningskrav, fx til hvor mange volt en maskine kan tåle eller sikkerhedsmærkningskrav på el varer osv., men kan dog henvise til nogen som kan.

Udenrigsministeriet
The Trade Council
Asiatisk Plads 2
1448 København K
Tlf: +45 33 92 05 00
thetradecouncil@um.dk

Ofte stillede spørgsmål
til The Trade Council